fredag 27 november 2020

Vecka 48

Den här veckan har vi haft en hel del fokus på advent, jul och vinter. Vi har pratat om att det är första advent på söndag och att vi går in i årstiden vinter nu i december. 


Idrott: Vi startade veckan med idrott på konstgräsplanen. Vi lekte pepparkakskull och tomtesmyg. Två mycket uppskattade lekar av eleverna.

Svenska: Denna vecka har vi pratat om advent, vad advent innebär och eleverna har skrivit och ritat i sin skrivbok.



Eleverna har också undervisats i bokstaven L. Vi började med att titta på programmet " Bästa bokstaven" och bokstaven L. Därefter arbetade vi praktiskt tillsammans och funderade över vilka av elevernas namn som innehöll bokstaven L och vilka ord vi kunde komma på med bokstaven i.
Därefter arbetade eleverna med tillhörande sida i " Lillknut boken".


Matematik: Vi har arbetat med begreppet hälften av. Eleverna fick träffa Ugglan och Igelkotten som skulle dela på olika former. Eleverna fick öva praktiskt först och prova att dela olika former själva. därefter så arbetade vi med begreppet i matematikboken.


Bild: Eleverna har fått prova på att måla med diskborstar. De målade fina kransar på pappkartong och dekorerade med att trycka röda bär med fingrarna och sätta dit en grön rosett. Fina ljus har tillverkats av toalettrullar och silkespapper. Vi har nu gjort adventsfint i våra fönster med elevernas fina pynt.


Utedag/ Skogsdag: Vi gick till vår skolskog i torsdags. Vi började med att ha fri lek ett tag. Därefter så fick eleverna delas in i grupper 4 och 4. Varje elev fick dra ett uppdrags kort ur en påse. De fick sedan visa oss pedagoger om de utfört uppdraget. T.ex - Hämta ett litet löv, hämta ett stort löv. Vi avslutade skogsvistelsen med leken " Alla ekorrar byter bo".


SO: Vi har träffat vår klassuggla som reser runt i världen. Han åkte till Wietnam och berättade för oss fakta om Wietnam. Vi fick reda på att de spelar fotboll och att deras nationaldjur är buffel. Vi provade några enkla fraser. Därefter så målade alla Wietnams flagga. (Ugglan kommer att besöka olika länder och olika kontinenter som vi har elever i klassen som kommer i från).  

Musik/ Firande av 1:a advent/ Högläsning : I klassrummet under veckan har vi tränat på sången " Den lilla lågan av eld". I dag fredag har hela skolan firat in första advent utomhus med att sjunga tillsammans och tända varsin lykta klassvis. Blev en mysig stund ute på skolgården. Vi startade morgonen med att tända alla ljusen på vårt ljusbord. Sedan fick eleverna lyssna på ett kapitel i vår julbok " En magisk jul". 




Vi önskar er alla en trevlig helg och första advent.
Annelie och AnnaKarin





Vecka 49:
Måndag: Idrott/ SO
Tisdag: Matematik/ Bild halvklass
Onsdag: Svenska/ Bild halvklass
Torsdag: UTEDAG/ NO i skogen
Fredag: Musik, elevens val, rörelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vecka 6

Då har vi haft en fin vintervecka i förskoleklass FA. Vi har haft en vänskapsvecka med tema värdegrund.  Eleverna fick en hemlig kompis i bö...