fredag 29 januari 2021

Vecka 4

 Då har vi haft ännu en fin vecka i förskoleklass FA.

Vi startade veckan med att ha NO och prata om vinterfåglar. Vi såg en film om vinterfåglar, vilka arter det fanns, vad de åt och hur de klarade vintern. Eleverna och jag som pedagog valde ut vad vi kunde skriva i vår rosa skrivbok om vinterfåglar. De fick skriva två valfria meningar var. Jag skrev på tavlan och de skrev av. De som ville fick en lapp vid sin bok. så de kunde skriva av därifrån. Vi gick sedan ut på idrott och det blev en lek som var inspirerad av fåglar. Vi lekte " Kråkan"."

Matematik: 

Eleverna har undervisats i att dela lika under matematiken. Vi arbetade först praktiskt för att jag som pedagog skulle se om eleverna befäste kunskapen om området. sedan i boken.





Bilduppgift:

Denna veckas bilduppgift har varit att tillverka en fågelholk av en toarulle och ett papperstak. Eleverna fick måla sin rulle och välja vilket tak de ville ha. Därefter fick de måla sin fågel som skulle sitta i holken. Vi lade ut bilder på fåglarna som inspiration till målandet. I klassrummet har vi också i temat satt upp ett fågelbingo som innebär att eleverna och vi pedagoger kryssar när vi sett en fågel som finns med på bingot. Eleverna är entusiastiska och nu när solen visar sig så kommer det fram lite fåglar. Vi kommer att montera en fågelfrö automat utanför klassrums fönstret också."





Svenska: Denna vecka så fick eleverna träffa bokstaven E. Vi började med att titta på filmen " Bästa bokstaven" om bokstaven E. Därefter så gjorde vi en mindmap på smartboarden över vilka ord, namn som innehöll bokstaven e. Eleverna var väldigt påhittiga och duktiga. Sedan arbetade eleverna med tillhörande sidor i Lillknut boken. En elev gjorde en egen övningslapp med bokstaven E som hon skall få dela ut till de som vill öva. Påhittigt och klokt!


Utedag: I torsdags gick vi på utedag till slottet. Vi hade en fin dag  ute. Eleverna åkte stjärtlapp med hjälm på huvudet. Vi fikade ute i snön och hade en vinter tipspromenad medans vi fikade. Jättemysigt!



I dag fredag så har vi lyssnat till fågelläten på musiken och haft elevens val med uppträdanden. Vi fick ta del av trolleri, pokemonbana med sång, konsthopp m.m.

Nu finns det bloggat på schoolsoft också så titta gärna där också. Där finns vecka 5: s schema.

Trevlig helg

Mvh 

Annelie , AnnaKarin, Agnetha ( vik Susanne måndag och fredag).


Nu har vi satt upp en fågelautomat så nu hoppas vi på många fåglar att beskåda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vecka 6

Då har vi haft en fin vintervecka i förskoleklass FA. Vi har haft en vänskapsvecka med tema värdegrund.  Eleverna fick en hemlig kompis i bö...