fredag 22 januari 2021

VECKA 3

 Nu har det gått ytterligare en vecka som började med snö och slutade med barmark och regn. Jag tror att får vi välja så vill vi nog alla ha lite snö och sol just nu. Speciellt solen är något som lyst med sin frånvaro. Vi har haft en bra vecka med massor av spännande undervisning.




Måndag: Veckan startade med att klassen besökte skolans bibliotek och där lånade eleverna 2 böcker var. Eleverna pratade och skrev i skrivboken om snöstjärnor. Därefter så klippte eleverna snöstjärnor i papper.

Tisdag:  Matematik Eleverna undervisades i matematikboken om siffran 8 och tal och antal. Eleverna fick först en praktisk genomgång över siffran 8. Därefter arbetade de med tillhörande sidor i matematikboken. 


Onsdag:  Svenska Vi startade onsdagen med att titta på en film " Bästa bokstaven R." Därefter så hade vi praktisk genom gång av bokstaven i halvgrupp. Eleverna fick sedan arbeta med bokstaven i Lillknut boken.




Bild: Bilduppgiften denna vecka var att tillverka en snöstjärna genom att klistra dit silkespapper på snöstjärnan och sedan klippa ut den. Det var lite svårt att klippa ut men vi pedagoger fanns till hands och hjälpte till i klippandet. 


Torsdag:  Utedag, Vi gick ner till Nyköpings hus och hade vår utedag. Därnere hade vi fått ett brev av hertig Valdemar som var bror till Erik och son till kung Birger. Vi skulle hjälpa Valdemar att hitta ett borttappat guldmynt/ en skatt . Eleverna fick ledtrådar och till slut fann de myntet. Vi pratade om gästabudet och någon hittade en servett och uttryckte sig: - Oj titta Annelie den här kanske är kvar från Gästabudet. Många av eleverna tyckte det var spännande nere på slottet och Borggården. 




Fredag:
I dag fredag har vi haft en riktigt mysdag. Vi startade dagen med att arbeta i halvgrupp i Svenska. Halva gruppen fick arbeta med kartläggning av bokstäver och träna på sina namn och dess bokstäver. Andra gruppen fick arbeta med sitt namn. Hur många bokstäver har mitt namn? Vad kan jag rita som börjar på samma bokstav? Kan jag klippa ut något ur tidningen som börjar på min första bokstav?




    

Elevens val: I dag på elevens val fick vi ta del av konsthopp, sång med gitarr, dans till Veronica Maggio, uppvisning av pokémon leksak och uppvisning av spiderman med bil. 

Leksaksvisning: Visningen i dag gick till så att 2&2 fick de berätta för varandra om sin leksak. Sedan fick de delge vad den andra sagt i stor samling. De fick visa sina saker och under den lärande leken så lekte de med sina saker i klassrummet. Blev en mysig stund och en bra språkträning genom att:
Lyssna, berätta, återge vad den andre sagt m.m. 


Det var allt för denna vecka.
Trevlig helg till er alla.

Med vänlig hälsning
Annelie, AnnaKarin, Agnetha ( Vik Gunilla under Annelies sjukdagar må-tisdag)

Vecka 4:
Måndag: Idrott / NO / Vinterfåglar
Tisdag:  Matematik begrepp Dela lika / Bild vi tillverkar fågelholkar till vår vinterfågel.
Onsdag: Svenska bokstaven E, Bild tillverka en fågel till holken.
Torsdag: Utedag/ Medtag en enkel matsäck
Fredag: Musik/ Film/ Fredags mys.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vecka 6

Då har vi haft en fin vintervecka i förskoleklass FA. Vi har haft en vänskapsvecka med tema värdegrund.  Eleverna fick en hemlig kompis i bö...