fredag 15 januari 2021

VECKA 2

Välkommen till baka till en ny termin och ett nytt år i förskoleklass FA. Det var så roligt att träffa alla elever igen efter ett jullov. Utomhus har vi nu äntligen fått lite snö. Vi hoppas att den ligger kvar ett tag. Det blir en annan sorts lek och så blir det mycket ljusare också.

Denna vecka har sett ut så här:

Måndag: 

Vi började veckan efter jullovet att samlas och berätta vad man hade gjort under lovet eller andra saker man ville berätta. Vi hade SO och pratade om att det var ett nytt år och tog reda på fakta om nyår. Eleverna tillverkade en egen raket och fick skriva om de hade några önskningar inför det nya året. Det skrevs många bra önskningar. En av önskningarna var att CORONA skulle försvinna. Klokt tänkt! 


Vi hade idrott ute på skolgården och lekte en påhittad lek av mig som pedagog. Eleverna var snögubbar, en var sol och en var detektiv. Solen gjorde så snögubbarna smälte genom att blinka till dem. detektiven skulle ta reda på vem som var solen. Var en mycket klurig uppskattad lek. 

 Tisdag: 

Vi hade  matematik och eleverna undervisades i att jämför vikt. Vi arbetade först praktiskt och eleverna fick känna och säga vilka saker som vägde lätt, mittemellan eller tungt. De fick jämföra och rita saker som var lättare och tyngre i mitt i prick boken. På bildundervisningen har eleverna fått göra fyrverkeribilder med glitter. De fick trycka med toarullar.


 Onsdag:

Svenska ,vi arbetade i lyckostjärnan med kapitlet " kojan". Eleverna fick lyssna på högläsning om kojan först. De fick träffa Bea och Cesar och vi reflekterade över vilka känslor som de hade i olika situationer och rita glada eller ledsna munnar. Vi pratade om känslan rädd och eleverna fick rita något som de var rädda för. På bild undervisningen har eleverna fått måla vinterträd. 

Torsdag: 

Vi gick till slottet på vår utedag. Nere på slottet så fanns det backar att åka nerför på stjärten, vi hittade spår i snön, ett träd som var ett stort hål i och hade roligt i snön. Vi fikade vår matsäck och eleverna fick avsluta utedagen med att leta efter snögubbar. Snögubbarna hade olika antal prickar. Eleverna skulle sedan para ihop sig med en kompis som hade samma antal prickar. Därefter försöka räkna ihop antalet prickar de hade tillsammans.




Fredag:

Vi startade dagen med att fira ett födelsedagsbarn. Därefter så hade vi musik och vi sjöng månadssången och den lilla lågan. Efter rasten så hade vi elevens val med olika uppträdanden. Vi fick höra på keybord och sång, pokemondans med sång, dans till shuffla, shuffla, dans till  just dance m.m.

Under veckan har eleverna fått vara en hel del i klassrummet på lärande leken och det har varit många mysiga stunder och bra social träning. De har fått arbeta med skolplus på smartboarden. Vi har byggt med material som lyser, eleverna har provat bygga långa byggen och jämfört med sin egna längd, en del har lekt skola, lekt i cafet, målat m.m. 

I dag avslutade vi undervisningen med att spela bingo 2&2 tillsammans. Det var roligt och blev en naturlig matematik övning samtidigt.


CORONA UPPDATERING SKOLAN:

Vi fortsätter, som tidigare, med att ni vårdnadshavare lämnar och hämtar era barn utanför skolan. Var snälla att håll ut för vår allas skull. Vi hjälper gärna till med att lägga in och/eller ta ut saker från barnens hyllor! Vi har ändrat lunchtid för att inte äta så många personer samtidigt i matsalen. Vi försöker vädra innan vi går i väg på lärande lek ute/ inne. 

Det var allt för denna gång:

Trevlig helg önskar vi

Annelie, AnnaKarin och Agneta ( Viktor sjuk) 


Vecka 3:

Måndag: Idrott / NO
Tisdag: Matematik/ Bild
Onsdag: Svenska / Bild
Torsdag: Utedag/ Medtag en liten matsäck.
Fredag: Kartläggning/ Elevens val/ Leksaksvisning 2&2 prata om leksaken och sedan berätta för alla.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vecka 6

Då har vi haft en fin vintervecka i förskoleklass FA. Vi har haft en vänskapsvecka med tema värdegrund.  Eleverna fick en hemlig kompis i bö...